Participació ciutadana

Promoció de la participació de les dones del medi rural en l’associacionisme, 2022

Objectius:
• Foment de la participació de les persones associats associades en el dia a dia de l’entitat.
• Foment de la innovació social i ciutadana que impulse la cultura i organització col·laborativa per a la participació ciutadana.
• Foment de l’associacionisme i l’adhesió de les persones en col·lectius organitzats per a dur a terme accions dirigides a millorar la qualitat de vida de les associades i associats.
Activitats:
• Realització de trobades-debat, on les participants han intercanviat opinions que ens han permés obtindre informació sobre les seues percepcions, actituds o motivacions per a participar en el dia a dia de l’associació.
Hem debatut sobre associacionisme femení en: Sellent, Càrcer, pedanies de València i Montcada.

• Informe amb conclusions i propostes per a la participació de les dones rurals en l’associacionisme recollits durant la realització de les trobades-debat. Accedeix al document ací

• Tallers “Escola de participació de les dones rurals en l’associacionisme”, per a desenvolupar processos de capacitació en participació i apoderament social destinats a dones rurals. Les poblacions de Picassent, Zarra, Vilanova de Castelló i Pedralba van acollir aquests tallers formatius.

• II Jornades per al foment associacionisme femení en el medi rural, celebrades a Manises i Aiora, on s’ha va presentar l’informe de propostes i van participar altres entitats locals.

Període de realització: setembre a desembre de 2022

Subvenciona: Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica – Generalitat Valenciana

Projecte per a fomentar la participació ciutadana digital de les dones en el medi rural

L’objectiu és crear una plataforma Web, que siga un entorn digital per a empoderar i garantir a les dones i famílies dels pobles de la província de València la capacitat de decisió i intervenció en els assumptes públics, facilitant l’accés a la informació d’assumptes d’interés i espais de trobada.

Les accions es realitzen per a cobrir tot el territori de la província de València, amb accions específiques per comarca i prioritat per a poblacions amb menys de 5.000 habitants.

Activitats:

 1. Creació de la Web d’AFAMMER València, que facilite informació d’interés i accés a processos de participació ciutadana
 2. Dinamització de les xarxes socials, per a incrementar i completar l’abast de la informació de la web, i seguint criteris d’accessibilitat, escolta activa i transparència, llenguatge inclusiu.
 3. Formació en habilitats digitals bàsiques, per a l’adquisició de competències digitals, sobre l’ús del Smartphone o Pastilles per a comunicació i millorar els accessos a tràmits de participació pública. Dirigida prioritàriament a dones sense competències digitals, i persones majors de 55 anys del medi rural.
 4. Realització de xarrades informatives sobre associacionisme i participació ciutadana, en diverses comarques de la província de València.

Consulta les activitats que anem programant en pobles de la província de València en l’apartat “Pròximes activitats” i en les nostres xarxes socials.

Període d’execució: setembre 2021

Subvenciona: Diputació de València – Servici de Transparència, Govern obert i Participació

Promoció de la participació de les dones del medi rural en l’associacionisme

Objectius:

 • Foment de la participació de les persones associades en el dia a dia de l’entitat.
 • Foment de la innovació social i ciutadana que impulse la cultura i organització col·laborativa per a la participació ciutadana.
 • Foment de l’associacionisme i l’adhesió de les persones en col·lectius organitzats per a dur a terme accions dirigides a millorar la qualitat de vida de les associades i associats

Activitats:

 • Realització de grups de discussió, on les participants han intercanviat opinions que ens han permés obtindre informació sobre les seues percepcions, actituds o motivacions per a participar en el dia a dia de l’associació.

Hem debatut sobre associacionisme femení en:

 • Moncada, que va reunir el grup de discussió de la Horta Nord
 • Oliva es va realitzar la trobada d’entitats de La Safor
 • Port de Sagunt va acollir a associacions del Camp de Morvedre.
 • Caudete de las Fuentes van debatre organitzacions de la comarca de Requena -Utiel.
 • Les dones de la Ribera es van reunir a Fortaleny.
 • I Paterna va acollir l’últim grup de discussió, també a la comarca Horta Nord.
 • Elaboració d’una “Guia de foment de l’associacionisme femení en el medi rural”, amb els resultats extrets dels grups de discussió.

Accedeix a la Guía a través d’aquest enllaç

“La participació de les dones rurals en l’associacionisme” celebrada el 28 d’octubre a Torrent, on s’ha presentat la Guia i participat associacions i entitats que presentaran bones pràctiques.

Període de realització: setembre – octubre 2021

Subvenciona: Generalitat Valenciana – Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica