Skip to main content

Afammer València ha presentat a Torrent les conclusions de les trobades celebrades aquestes últimes setmanes en diferents comarques de la província de València.

Durant la sessió, que ha comptat amb la participació de nombroses persones procedents de diferents punts de la província de València, es  ha posat de manifest, la necessitat de fomentar la participació de la dona en les associacions com a eina per a aconseguir la igualtat real d’oportunitats.

En aquesta trobada, han participat diversos representants de l’entorn associatiu. En aquest sentit, la sessió ha comptat amb la presència de Xelo Díaz, presidenta de Afammer Horta Sud, qui ha assenyalat l’esforç que l’associació està realitzant per a aconseguir implantació en totes les comarques com a objectiu des del qual fomentar iniciatives que beneficien a la dona i les famílies del medi rural.

Durant la seua intervenció en la jornada, Pascual Martínez, regidor de Ciutadania del Ajuntament de Torrent ha destacat el valor de l’associacionisme com a element vertebrador dels municipis i pilar fonamental d’una societat democràtica. En aquest mateix sentit, Julio Huerta, director de la Fundació Horta Sud, ha destacat la importància de realitzar inversió pública en el teixit associatiu i com aquesta inversió reverteix multiplicada en la societat; presentant dades d’un estudi en el qual es constata que les dones volen participar i s’impliquen en les associacions, aportant valors molt necessaris per al desenvolupament de la labor solidària de les entitats sense ànim de lucre.

La jornada ha comptat, així mateix, amb la participació d’Amparo Almerich, presidenta d’Associació Espanyola Contra el Càncer- AECC Torrent, i Consuelo Melero, presidenta de Corazones Abiertos, els qui han exposat la visió de l’associacionisme des de les seues respectives entitats conformades majoritàriament per dones.

En aquest context, Sandra Alonso, secretària de Afammer València, ha presentat la guia de l’associacionisme per a dones, un document que recopila les conclusions dels diferents grups de treball programats per Afammer València., un treball que estarà disponible per a la seua consulta, la setmana vinent en el seu Web www.afammervalencia.es

Aquest document assenyala, com l’associacionisme en l’entorn rural ha de treballar creant grups de treball locals, integrant a dones joves, insistint en la necessitat d’optar a espais propis adaptats que faciliten la conciliació, així com fomentar la igualtat d’oportunitats amb la promoció d’habilitats personals i l’accés a la digitalització entre altres temes.

Finalment, Amparo Mora, presidenta de Afammer València, ha insistit en la importància de fomentar la participació de la dona en el teixit associatiu com a eina d’integració i igualtat, insistint en la valuosa labor que les associacions realitzen en els xicotets municipis, on l’entitat es marca com a objectiu que totes les dones, visquen on visquen, tinguen les mateixes oportunitats per a desenvolupar el seu projecte vital, per al que ha demanat la implicació de l’administració pública.

La iniciativa, subvencionada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Leave a Reply

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.