Skip to main content

L’Associació de Famílies i Dones del Medi rural llança el seu Manifest pel Dia Internacional de la Dona

AFAMMER València presenta la seua delegació a Requena amb motiu del 8 de març

Dins de les activitats programades durant tot el mes de març en diferents municipis de la província, l’acte central se celebra a Requena, amb una trobada de dones en el qual es retrà homenatge a Mercedes Peris, la primera alcaldessa de Requena.

L’Associació de Famílies i Dones del Medi rural AFAMMER celebra a Requena el Dia Internacional de la Dona amb la presentació de la delegació local. L’acte s’emmarca en una Trobada de Dones Rurals, que tindrà lloc el 8 de març a les 17 hores en el Palau del Cid, al qual assistiran dones de tota la província de València.

En la trobada intervindran Amparo Mora, presidenta de AFAMMER en la Comunitat Valenciana, i Elena Martín que és la delegada de l’entitat a Requena. A més, tindrà lloc una taula redona en la qual participaran Paqui Penadés, tècnic del Grup d’Acció Local Rurable, i secretària de AFEM Altiplà; juntament amb Emma Iranzo, farmacèutica i bioquímica; i Regino Díez, que parlarà de Mercedes Peris, primera alcaldessa de Requena, recentment morta.

Per a finalitzar es donarà lectura al Manifest de la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi rural, on destaquen que com a tema prioritari abordarem el paper de les dones rurals en l’apoderament i en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible plantejats en l’Agenda 2030 que són importantíssims si volem aconseguir el nostre gran repte: la igualtat real d’oportunitats·

Per a llegir el manifest, punxa ací.

El Manifest per la Igualtat de les dones rurals recull un “Decàleg per a construir un futur més sostenible i igualitari” on hi ha espai per a reivindicar un major protagonisme i reconeixement de les dones i xiquetes com a principal eix d’actuació per a combatre el canvi climàtic i la despoblació; la necessitat de promoure la conciliació i la corresponsabilitat dins de les pròpies empreses i també amb accions de conscienciació social; a més d’acabar amb la desigualtat salarial, que és una de les majors bretxes de gènere del nostre temps, i trencar el sostre de cristall i afavorir el lideratge de les dones en la presa de decisions. Destaquen també l’objectiu d’afavorir la cooperació entre dones i homes en la reconstrucció d’una societat millor, i impulsar un feminisme que parle de talent, de valors, d’esforç i superació.

Leave a Reply

This site is registered on wpml.org as a development site.