Skip to main content

Nous reptes. Durant el temps transcorregut des de l’inici de la pandèmia, el paper de la dona en els entorns rurals ha sigut, si cap, més determinant encara per a mantindre l’activitat en municipis xicotets de la nostra província. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen del document elaborat després de la celebració de la jornada; “Les dones rurals enfront dels nous reptes”, una sessió que ha reunit en l’Ateneu Mercantil de València a més de 100 dones de diferents punts de la geografia de la Comunitat valenciana, amb un denominador comú; la seua pertinença a entorns rurals.

La jornada que ha analitzat  els nous reptes de la dona rural, s’ha convertit en un punt de trobada en el qual diverses professionals  han pogut debatre sobre la realitat,  i la problemàtica que viuen els entorns rurals en aquest període de temps marcat per la pandèmia.

Durant les ponències i la taula redona programada, s’ha destacat la importància d’impulsar polítiques que ajuden a la inserció laboral i l’emprenedoria femenina en aquests entorns, apostant per la necessitat de fomentar la formació en tots els àmbits com a eina que permeta l’accés a aqueix entorn laboral en condicions adequades. De la mateixa manera, la jornada ha posat de manifest la necessitat de promoure l’accés de les dones a òrgans de governança en tota mena d’entitats, com a eina que ha de permetre generar un major impuls al creixement d’iniciatives emprenedores en diferents sectors enfront d’aquests nous reptes.

Així mateix, la jornada de treball  ha destacat la necessitat de visibilitzar i posar en valor, el paper de les dones en les explotacions agràries i ramaderes, destacant els beneficis que reporta el  poder acollir la seua activitat a la Llei de Titularitat Compartida que regula el paper de la dona en aquesta mena d’iniciatives.

Durant la seua intervenció en les jornades, Amparo Mora, Presidenta de AFAMMER CV, ha assenyalat la importància d’aquesta mena d’accions en les quals la dona rural pot compartir experiències entorn a aquells aspectes que incideixen directament en la qualitat de vida als nostres pobles, aspectes com la desocupació, la despoblació, la falta de serveis, la violència domèstica o la digitalització, són problemes que marquen el present però també el futur de les dones als pobles de la nostra província i per extensió, el de totes les persones que viuen en ells.

La jornada sobre nous reptes , subvencionada pel Ministeri d’Agricultura, forma part d’un ambiciós programa d’activitats iniciat per AFAMMER amb el qual es pretén conscienciar sobre la situació d’aquest col·lectiu , clau per a la supervivència de centenars de pobles de tota la nostra geografia

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.