Amb l’objectiu de visibilitzar a dones del medi rural que han destacat en diferents sectors que han sigut tradicionalment ocupats per homes, t´oferim este punt de trobada virtual.

  • Una plataforma amb informació, formació i connexió per a impulsar el paper de la dona rural com a peça fonamental en el desenvolupament de projectes sociolaborals sòlids i competitius en el seu entorn.
  • Un espai per a donar veu i reconeixement al paper que exercixen dones rurals en sectors com el cooperativisme, esport, agricultura i ramaderia, cultura, política, ciència,…
  • Un fòrum per a recollir experiències i testimoniatges reals de dones rurals referents que servisquen d’inspiració a
  • altres dones per a impulsar l’empoderament i participació femenina.
  • Un lloc on compartir experiències i idees per a fomentar la participació plena i equitativa de dones i homes en les activitats de diversos àmbits que tenen com a finalitat el desenvolupament rural sostenible.

Accions

  • Jornades de presentació del projecte i els seus objectius, per a fomentar l’empoderament de la dona rural a través de l’associacionisme.
  • Trobades virtuals amb dones inspiradores en diversos àmbits.
  • Creació d’un espai documental i de material audiovisual relatiu a igualtat d’oportunitats

Trobades

Rosabel Ribes

Gerent departament de Salut de la Ribera

Parlem amb Rosabel Ribes, metge i gerent del departament de Salut de La Ribera, qui ens explica el protocol d’actuació, i pautes de detecció i prevenció en el sector sanitari davant casos de violència de gènere.

22 de novembre

18:00h

Vía zoom

Elena Martín

Empresària Siku Biocosmetics

Compartim tertúlia amb Elena Martín, emprenedora creadora de la línia de cosmètica Siku Biocosmétics, gestiona una casa de turisme rural, és formadora…pura energia.

28 de novembre

18:00h

Vía zoom

Noelia Romero

Farmacéutica de Sellent

Finalitzem el programa de trobades amb dones clau amb Noelia Romero, farmacèutica del municipi de Sellent, que ens compta la seua experiència i dia a dia al capdavant d’un servici bàsic en el medi rural.

13 de decembre

18:00h

Vía zoom

Lucía Villanueva

Co-founder Amaia App

Emprenedora, jove i inspiradora. Així és Lucía Villanueva, co-fundadora d’Amaia-App , una plataforma que té com a objectiu connectar a les famílies i trencar la bretxa digital intergeneracional per a lluitar contra la Soledat no Desitjada de les persones majors.

16 de decembre

18:30h

Vía zoom

Webinars

Jornades

1 de decembre de 2023 Casa Benlloch - Picassent

Hem celebrat la trobada final del “Programa per a l’empoderament de la dona rural. Medi rural en clau femenina”.

La Casa Benlloch de Picassent va acollir l’esdeveniment que va reunir un nombrós grup de dones de tota la província de València.

L’alcaldessa del Ajuntament de Picassent , Conxa García, va inaugurar la jornada, acompanyada de la delegada de Afammer Picassent, Amparo Crespo Palacios , i la presidenta de la Comunitat Valenciana, Amparo Mora Castellá .

Sacra Honduvilla, presidenta de Mestresses de casa Tyrius Picassent, Primi Tarazona, presidenta de la Aecc Picassent, Maria Carmen Alemany, ramadera, i Verónica Palomares, fusteria i artista fallera, van compartir la seua experiència com a dones representatives i professionals en sectors amb menor presència femenina.

Agraïm la seua col·laboració a l’ Associació de Drets Senyorials Redimits de Picassent, per la cessió de la sala. També als Belenistas de Picassent que van decorar la sala amb un tradicional pesebre nadalenc.

1

16:30h. Inauguració

· Amparo Mora
Presidenta AFAMMER Comunitat Valenciana
· Amparo Crespo
Delegada AFAMMER Picassent
2

16:45h. Taula dones clau: PARTICIPACIÓ Y ASSOCIACIONISME.

· Sacramento Honduvilla
Presidenta de les Ames de Casa Tyrius Picassent
· Primi Tarazona
Presidenta de la Asociación Española Contra el Cáncer Picassent
3

17:15h. Taula dones clau: EMPRENEDORES

·Mari Carmen Alemany
Ganadera
· Verónica Palomares
Restauradora, carpintera y artista fallera
4

17:45h. Col·loqui

5

18:00h. Clausura

Trobades comarcals

En 2023 hem realitzat tres jornades en diferents comarques de la província de València:

Valencia, 17 d’octubre

Trobada Comarcal per a commemorar el Dia de la Dona Rural. El Casino d’Agricultura València ha acollit esta jornada que ha reunit delegades de totes les comarques de la província. 

Una trobada que ha servit per a agrair la labor realitzada per totes elles, per a planificar les activitats fins a final d’any, i posar en comú necessitats, experiències i les oportunitats que ens oferix formar part d’una associació com Afammer.

Per a finalitzar, la nostra presidenta, Amparo Mora, ha llegit juntament amb diverses delegades, el Manifest pel Dia de les Dones Rurals i ens hem compromès per a continuar treballant per a fer realitat les reivindicacions que recull.

Chera, 26 d’octubre

Ens reunim a Chera amb un grup de dones per a debatre sobre associacionisme femení.

Participació, voluntariat, xarxa de suport, igualtat d’oportunitats, són alguns dels temes dels quals s’ha parlat en la “Trobada Associacionisme i Dona”, que hem realitzat dins del projecte “Medi rural en Clau Femenina”.

Moncada, 14 d’octubre

Crear xarxes, participació, apoderament, visibilització, voluntariat, això i molt més suposa per a les dones participar en associacions. I de tot això parlaren en la Trobada d’Associacionisme celebrat a Moncada amb dones de l’Horta Nord.

La presidenta d’Afammer València, Amparo Mora Castellá , va compartir en esta trobada proposades i experiències amb dones d’esta comarca.

Organitza

Col·labora